Bagom Hotel d’Angleterre – Danmarks mest kendte hotel

Der er kun fire hoteller i Danmark med fem stjerner, og et af dem er Hotel d’Angleterre. Nedenfor kan du læse om historien bag det mest kendte hotel i Danmark.

Et hotel med mere end 250 års historie

Hotel d’Angleterre blev skabt af Jean Maréchal tilbage i 1755. I begyndelsen var hotellet et fransk tracteur-sted på hjørnet mellem Vingårdstræde og Laksegade i den danske hovedstad. Maréchal gik bort i 1776, og herefter stod hans enke Anna Margrethe Maréchal i spidsen for tracteur-stedet frem til 1787.

I 1787 blev det den tysk-fødte Gottfried Raus tur til at overtage driften, og det var i den forbindelse at bygningen fik navnet, som vi kender det for den dag i dag. Efter en omfattende ombygning i 1791 blev det nye navn Hotel d’Angleterre annonceret i Adresseavisen i november samme år.

Her blev der leget med flere forskellige kulturelle indflydelser. Skaberen af bygningen er fransk, og det har sikkert haft en finger med i spillet i navnet. Selve navnet er forbundet med at den fine Engelske Klub have lokaler hos Rau, og derfor endte hotellet med at hedde d’Angleterre.

Indret dit hjem med inspiration fra d’Angleterre

Hotellet blev totalrenoveret i perioden mellem 2013-2014 i forbindelse med en modernisering af hotellet. Før da var hotellet blevet nedslidt, og derfor trængte det til at blive piftet op. Resultatet vedligeholdt hotellets flere hundrede års historie, mens det femstjernede hotel også blev til et moderne luksushotel.

Antallet af værelser på hotellet blev alt i alt reduceret til 90 styk, mens alle sale og saloner også blev moderniseret. Der er tale om et design i jordnære farver, og klassisk stil, hvor der er tænkt over hver evig eneste detalje i form af billedrammer, lamper, gardiner, og alt andet over hele hotellet. Hotellets flere tusinde besøgende bliver ofte inspireret af hotellets interiør til fede detaljer til derhjemme.

Arkitekturen er ikke komplet det samme som det var i begyndelsen

Hotel d’Angleterre brændte til grunden i forbindelse med Københavns branden i juni 1795. Det førte til at hotellet skiftede adresse, da Rau købte Den Gramske Gård på hjørnet mellem Østergade og Kongens Nytorv.

Her blev det nye hotel indrettet, og det var også på denne adresse af Raus svigersøn Johan Schmetzer overtog det fornemme hotel i februar 1804. Skæbnen ville have det at Schmetzer gik statsbankerot i 1813, og det førte til at Carl Joseph Knirsch overtog hotellet i 1817.

Gennem tiden har Hotel d’Angleterre haft flere forskellige ejere, og dets mest historiske ejer er muligvis finansfyrsten C.F. Tietgen. Tietgen overtog hotellet i 1872, og han ønskede at gøre d’Angleterre til et af de mest førende hoteller i Europa.

Derfor blev det fine hotel komplet ombygget af Christian Peder Wienberg, Georg E.W. Møller og Vilhelm Dahlerup i perioden mellem 1873 og 1875. De er de mænd, som København kan takke for hotellets nuværende imponerende arkitektur.

picorama