Arkitekt med fokus på bevaring

Arkitektur handler ikke kun om at rive ned og bygge nyt. Det handler også om at vurdere, hvad der er værdigt til bevaring og så arbejde for det. Både når det gælder enkelte bygninger og hele bymiljøer.

Det var dette virkefelt, som især kom til at præge karrieren for en af landets mere kendte arkitekter, nemlig Povl Abrahamsen, som blev født i 1921 og levede frem til 2004. Han var en af de arkitekter, som havde afsæt i en praktisk håndværkeruddannelse, idet han først blev uddannet fra Københavns Bygmesterskole, hvorefter han læste videre og i 1948 blev færdig som arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Måske er det denne tvedelte uddannelsesbaggrund, som gør, at han kom til at interessere sig meget for bevarelsen af eksisterende byginger og miljøer.

En stor del af karrieren tilbragte han hos Statens Byggeforskningsinstitut, hvor han blev leder af publikationsafdelingen og havde stort fokus på registreringen af bygninger og på bevaringsplaner.

Da han efter forskellige jobs i bevaringsverdenen gik på pension i 1990, glemte han ikke sin interesse for bevaring af bygninger og miljøet, men løste en lang række opgaver som konsulent, især i Dragør Kommune.

picorama