Historien bag Apple Park

Et kig på Holdit inspirerede os til at kigge ind i historien bag Apple Park, som er tech-virksomhedens hovedkontor i USA. Mere end 12.000 personer arbejder på hovedkontoret, som har et amphiteater opkaldt efter Steve Jobs. Nedenfor kigger vi nærmere på projektet, som blev skabt i et samarbejde mellem Apple og Norman Foster.

Ideen bag Apples design

Design er fascinerende. Apple er verdensberømt for sit minimalistiske æstetiske design, som har inspireret andre virksomheder, som fx Holdit der designer Apple tilbehør og andre produkter. Et klart eksempel på Apples design er deres hovedkontor Apple Park, som ligger i Californien.

Norman Foster blev selvfølgelig valgt til projektet

For de fleste, som kender til arkitektur, er det ikke overraskende at selveste Norman Foster står bag Apples hovedkontor i Cupertino i USA. Selve området har en værdi på 160 millioner USD og hele projektet kostede 5.000 millioner dollars. Det åbnede i april i 2017, mens det stadigvæk ikke var bygget færdigt.

Selve projektet startede dog mange år før det. Helt tilbage i 2006 annoncerede Steve Jobs til kommunalbestyrelsen i Cupertino at Apple havde købt ni ejendomme ved siden af hinanden for at bygge Apple Campus 2.

Sammen med Jony Ive startede Jobs projektet. Det var planen at Ive skulle have et tæt samarbejde med Norman Foster i løbet af fem år. Der skulle de designe hver eneste lille detalje med alt fra knapper i elevatorerne til glaspanelerne. I de smukkeste bygninger i verden er der tænkt over både de indre og ydre rammer.

Præsentationen af Apple Park

I juni 2011 præsenterede Jobs planerne for det arkitektoniske design. Netop i juni, som var hans sidste offentlige optræden før han mistede livet til kræft, delte Jobs sine visioner om hovedkontoret.

Han sagde blandt andet at der ville være en smuk gårdhave i midten. Desuden fremhævede han at den ville være buet hele vejen rundt. Jobs vidste godt at det ikke var den billigste løsning at bygge det, da alle vinduerne skulle have kurver, og det kræver naturligvis ekstra arbejde. Men det var vigtigt for Jobs, som sagde at Apple havde muligheden for at bygge den bedste kontorbygning i verden, og han var overbevist om at arkitektstuderende vil tage turen forbi for at se det.

Desværre oplevede han ikke selv byggeriet, da Jobs gik bort den 5. oktober 2011. Det var først i 2013 at Kommunalbestyrelsen i Cupertino godkendte Apples nye campus.

Apple Park i dag

I dag arbejder der flere end 12.000 personer i Apple Park. Blandt andet er der ansatte, som står for de populære AirPods, som de designer covers til hos Holdit. De kan nyde deres pauser mange steder i Apple Park.

Blandt andet har de syv cafeer. En af dem er på tre niveauer og der er plads til 3.000 personer. Du kan besøge Apple Park. Der er et Apple Park Visitor Center, som har åbent alle ugens dage. Det kræver at du tager turen til Santa Clara i Californien for at se det arkitektoniske værk.

picorama