Arkitektur og tidens strømninger

Arkitekturen er som så meget andet bølget op og ned gennem historien. Fra det enkle til det, som i dag næsten kan virke vulgært. Over beton til de stål- og glasmonumenter, som vi i dag ser skyde op mange steder.

Det er noget, som har fulgtes med musikken, og det er tit, du kan se, at arkitekturens og musikkens svingninger følges ad. I barokken blev arkitekturen og musikken meget pompøs, den blev storladen og med mange detaljer, og for mange kan den virke ekstrem voldsom.

Før det havde vi renæssancen, og der blev musikken mere enkel – lige som arkitekturen – og der kom en masse små tillæg til arkitekturen, som havde til formål at gøre op med middelalderens strikse lige linjer. Det medførte små kurver, små rum og lidt skæve vinkler.

Den evige forandring

Arkitekturen i dag er noget helt andet. Det er som om man gerne vil teste konstant, hvad man kan få materialerne til at holde til, og der er konstant arkitekturen, som i tæt samarbejde med ingeniørerne prøver at se, hvor langt de kan nå.

Det er også noget, som man kan se, specielt i de større byer. Det er der, hvor du ser de store huse med de rene linjer skyde i højden og i længden. Det er glasfacader og bygninger, som virker som om de næsten kun er glas og intet andet. Det er trapper, som hænger ud i intet, og som virker spindelvævstynde. Noget som i dag er muligt, og som tidligere har virket utopisk, men det er flotte bygninger, og det er noget, som du også let kan få på plakater fra Dear Sam, hvis du er en af dem, som er vilde med arkitektur og måske endda gerne selv vil læse det.

Lige med plakater har du den fordel, at du kan tage arkitekturen med dig ind i stuerne eller på kontoret. Du kan hænge de smukkeste gamle bygninger op på din væg, eller du kan vælge de moderne, der viser en skyline et sted i verden. Det kan være steder, du har besøgt, steder du gerne vil besøge eller bare noget, der inspirerer dig.

Arkitektur er nemlig ikke bare bygninger. Det er også det indre. Indretninger af rum med de rette billeder, møbler og lamper. Billederne på væggen er her, du kan fortælle din historie og sætte dit helt eget præg på de rum, du bruger.

picorama