Den rigtige bolig – hele livet

Hvilken type hus skal man bygge til sig selv, hvis man får muligheden for at vælge frit fra alle hylder? Ja, det afhænger helt af ens økonomiske muligheder og de fysiske muligheder, man har. Behovet for bolig skifter gennem livet, og derfor er det forskelligt, hvilken bolig man skal have – om man har brug for en familiebolig eller snarere vil rykke i et oldekolle og dele pensionistlivet med ligesindede.

Uanset hvad er det vigtigt at sørge for, at der er et rum, hvor man kan dyrke sin daglige motion. Måske vil man gøre det med et lækkert løbebånd, som man eventuelt kan have stående i et hjørne af stuen eller soveværelset – eller man kan indrette sit eget motionsrum, hvis der er plads til det i ens bolig.

Husk at flytte

At have den rigtige bolig er ikke et behov, som kan opfyldes på samme måde gennem hele livet. Gennem livet skal man bruge plads til forskellige ting, og det er vigtigt at huske at flytte i takt med, at ens boligbehov ændrer sig. Ikke mindst mange ældre sidder i dag i store huse og lejligheder, som de ikke kan overkomme at vedligeholde, fordi det er for dyrt og betalingen skal ske med midler, der allerede er betalt skat af – eller de kan være fysisk begrænsede, så de ikke magter at holde hus og have.

Derfor er det vigtigt at huske at flytte, mens tid er, så man får et godt boligliv hele livet og måske også kan høste en gevinst, når man sælger en bolig for at rykke videre til den næste.

picorama