Er du interesseret i arkitektur, og drømmer du selv om at gøre karriere inden for branchen? Så kender du helt sikkert allerede en del til de store danske virksomheder. Her er der tale om virksomheder som Bjarke Ingels Group A/S, PLH Arkitekter A/S samt Henning Larsen Architects A/S. Danske arkitektfirmaer er kendt verden over. Dels for deres fremragende slutprodukter, men bestemt også for deres smidige måde at drive forretning på. Så hvad er egentlig hemmeligheden bag de danske arkitektfirmaers globale succes? Og hvordan får du selv mulighed for at arbejde i branchen? Læs med her og bliv klogere.
Et spørgsmål om innovation, smidig virksomhedsdrift og CRM-systemer
Danske arkitektfirmaer har i årevis benyttet sig af innovative nye IT-systemer. Det er særligt crm systemer de har kastet sig over og benyttet aktivt, og det har gjort dem smidige og lette at samarbejde med professionelt. Det er vigtige årsager til firmaernes globale succes. For når et kæmpestort nyt byggeri skal designes, planlægges og eksekveres i udlandet, så foretrækker interessenterne nærmest altid at benytte sig af veletablerede arkitektfirmaer som har vist, at de er let medgørlige. CRM-systemer er i den forbindelse alfa og omega, og har man planer om at gøre sig succesfuldt i arkitektbranchen, så skal der et CRM-system til.
Danske arkitektfirmaer har glæde af en veluddannet befolkning
I Danmark kan vi med rette prale af vores veluddannede befolkning. Det er ingen hemmelighed, at virksomhederne har brug for veluddannet arbejdskraft i almindelighed, og tilfældet er det samme for landets arkitektvirksomheder.
Årligt uddannes der nye arkitekter fra Arkitektskolen Aarhus samt fra Det Kongelige Akademi, og kandidaterne er generelt erhvervsparate fra dag ét af. Det skyldes at de ofte har været i erhvervspraktik i løbet af studieårene. Mange af dem endda i udlandet. Som sådan er det slet ikke ualmindeligt, at danske nyuddannede arkitekter gnidningsfrit træder direkte ind og bidrager til det daglige arbejde hos selv de mest veletablerede arkitektvirksomheder. Deres gåpåmod benyttes aktivt hos de danske arkitektvirksomheder. Deres innovative nye idéer ligeså. Alt sammen noget som bidrager til de danske arkitektvirksomheders solide position på det globale marked.
Stolte danske traditioner
Danske arkitekter har i løbet af årene bidraget flot til verdens arkitekturarv. Tag blot Jørn Utzon. I 1959 begyndte man opførslen af det nu verdensberømte operahus i Sydney. Trods Utzons afsked med projektet i 1966, hvilket var syv år før operahuset stod endeligt klar i 1973, så er hans arkitektoniske varemærker ikke til at tage fejl af, når man beskuer det storslåede byggeri i dag.
I nyere tid er det særligt Bjarke Ingels der har videreført Danmarks stolte traditioner. Bjarke Ingels er på baggrund af sine arkitektoniske meritter efterhånden blevet så kendt, at han tidligere har figureret som en af verdens mest indflydelsesrige personer i Time Magazine.
Ønsker du selv at gøre dig i en succesrig dansk arkitekturvirksomhed, så er det bare om at klø på. Hvis du ikke allerede har gjort det, så søg ind på arkitektuddannelsen. Giv den fuld skrue i løbet af studieårene, og gør hvad du kan for at komme i praktik hos en etableret virksomhed. Så er du allerede godt på vej mod dine mål.