Perlen i New York

Hvor vi i Danmark kunne være stolte af SAS-bygningen i København, da den i 1960 blev indviet og strakte sig knap 70 meter op i luften. Men allerede i 1931 havde New Yorkerne hilst velkommen til Empire State Building, der med sine 381 kunne holde skansen som verdens højeste bygning, indtil det nu forsvundne World Trade Center blev indviet 41 år senere.

Empire State Building er et must for alle de turister, der besøger New York, og de fleste føler sig hensat til New Yorks klassiske tid, som vi kender fra film gennem tiderne, når de tager elevatorerne op gennem huset og træder ud på udsigtsplatformen. Bygningen er 102 etager høj og rummer et etageareal på 200.000 kvadratmeter, så det er en imponerende konstruktion.

Bygningen tog på en måde forskud på tragedien med ‘9-11’, da World Trade Center blev ramt af fly i forbindelse med et terrorangreb. Ved en ulykke blev Empire State Building den 28. juli 1945 nemlig ved en ulykkelig fejl ramt af et bombefly, hvis ene motor røg hele vejen gennem bygningen, mens den anden ramte en elevator inde i huset. 11 mennesker i huset døde og tre omkom om bord på flyet.

picorama